Κοτομπουκες

Συστατικά
  • 1 στήθος κοτόπουλο
Για το μαρινάρισμα
  • 1 φλ. τσ. γάλα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • θυμάρι
Για το πανάρισμα
  • αλεύρι
  • 2-3 αυγά
  • φρυγανιά
  •                                       Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Κόβουμε σε μπουκιές το στήθος κοτόπουλου. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα , το μέλι , τη μουστάρδα , αλάτι , πιπέρι και το θυμάρι. Ανακατεύουμε να ενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες ή αν δεν βιαζόμαστε για ένα βράδυ.
    • Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό λάδι και ανάβουμε τη φωτιά. Σε τρία (3) ξεχωριστά πιάτα βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά (αφού τα έχουμε χτυπήσει σαν ομελέτα) και τέλος τη φρυγανιά.
    • Μόλις το λάδι αρχίσει να καίει , παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι κοτόπουλου το περνάμε πρώτα από το αλεύρι , στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Με αυτή τη σειρά και όχι με άλλη.
    • Προσέχουμε να βουτηχτεί καλά το κοτόπουλο στο αυγό γιατί αλλιώς δεν θα κολλήσει η φρυγανιά.
    • Τέλος, τηγανίζουμε σε δόσεις το κοτόπουλο (χωρίς να γεμίζουμε το τηγάνι) και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα με χαρτί ρολό κουζίνας για να απορροφηθεί το περισσότερο λάδι. Οι κοτομπουκιές μας είναι έτοιμες! Καλή όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ