Ριζοτο με ντοματινια
Συστατικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 50 γρ. βούτυρο
- 750 ml ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 350 γρ. τοματίνια
- 100 γρ. παρμεζάνα
- 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο
- 2 κλωνάρια δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πολύ πιπέρι
- Μέθοδος ΕκτέλεσηςΑπό τα πιο μεσογειακά ριζότο!
- Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια θερμοκρασία για τουλάχιστον 8 λεπτά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Παράλληλα, ζεσταίνουμε τον ζωμό. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία ρίχνουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση και αρκετό ζωμό, ώστε να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μία κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι που το ρύζι να είναι έτοιμο (περίπου σε 18 λεπτά).
- Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, μπόλικο βασιλικό, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε, αφήνουμε το ριζότο για 1 λεπτό να “ξεκούραστει”, ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι (πιπέρι, ζωμό κ.λ.π. - πρέπει το ριζότο να είναι κρεμώδες), σερβίρουμε αμέσως και τρίβουμε ακόμα λίγη παρμεζάνα από πάνω.

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου