Ριζοτο με ντοματινια

Συστατικά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι 
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 750 ml ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 350 γρ. τοματίνια
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πολύ πιπέρι
  •                                       Μέθοδος Εκτέλεσης
    Από τα πιο μεσογειακά ριζότο!
    • Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια θερμοκρασία για τουλάχιστον 8 λεπτά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Παράλληλα, ζεσταίνουμε τον ζωμό. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
    • Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία ρίχνουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση και αρκετό ζωμό, ώστε να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μία κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι που το ρύζι να είναι έτοιμο (περίπου σε 18 λεπτά).
    • Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, μπόλικο βασιλικό, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
    • Ανακατεύουμε, αφήνουμε το ριζότο για 1 λεπτό να “ξεκούραστει”, ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι (πιπέρι, ζωμό κ.λ.π. - πρέπει το ριζότο να είναι κρεμώδες), σερβίρουμε αμέσως και τρίβουμε ακόμα λίγη παρμεζάνα από πάνω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Κεικ