Βάφλες

Υλικά Συνταγής

  • 1 ¼ φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 μπαστούνι (125 γραμ.) βούτυρο
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κ.γλ. ζάχαρη
  • 1½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μαγιά στιγμής
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Εκτέλεση

    Ξεκινάμε το μίγμα για τις βάφλες λιώνοντας το γάλα με το βούτυρο σε κομμάτια, σε χαμηλή φωτιά, και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
    Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά. Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στο στερεό και ανακατεύουμε να σχηματιστεί χυλός. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια. Το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
    Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 νύχτα.
    Ρίχνουμε το μίγμα στην πυρωμένη βαφλιέρα. Αφού ψηθεί, την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τη σκεπάζουμε με πετσέτα. Αφού ψηθούν όλες οι βάφλες, αφαιρούμε την πετσέτα για να γίνουν τραγανές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ