Κανελόνια

Συστατικά
Για την σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 250 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη γέμιση
  • 350 γρ. τόφου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. κουκουνάρι
  • 400 γρ. σπανάκι φρέσκο (χωρίς χοντρά κοτσάνια)
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για τα κανελόνια
  • 18-20 τεμάχια κανελόνια
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 25 γρ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  •                                 Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
    Για την σάλτσα ντομάτας
    • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο.
    • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
    • Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
    • Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
    • Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα (δεν θέλουμε να στεγνώσει πολύ γιατί χρειαζόμαστε την υγρασία για να μαγειρέψουμε στην συνέχεια τα ζυμαρικά μας).
    Για την γέμιση
    • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το τόφου για 1-2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
    • Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο.
    • Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε για 1/2 λεπτό στη φωτιά.
    • Στην συνέχεια προσθέτουμε το κουκουνάρια, το σπανάκι και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από το σπανάκι.
    • Προσθέτουμε το δυόσμο, το βασιλικό, το μοσχοκάρυδο και το χτυπημένο τόφου.
    • Ανακατεύουμε ελαφρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
    Για τα κανελόνια
    • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20x30 εκ. ρίχνουμε την μισή από τη σάλτσα τομάτας.
    • Γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια με την γέμισή μας και τα στρώνουμε στο σκεύος πάνω από την σάλτσα.
    • Πάνω από τα κανελόνια, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
    • Χτυπάμε στο μούλτι τις φέτες ψωμιού, με 1 σκ. σκόρδο, το κουκουνάρι και το θυμάρι.
    • Απλώνουμε πάνω από τα κανελόνια, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ