Ντόνατς
Συστατικά
- 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ baking powder
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1/2 φλ. γάλα
- 1 φακελάκι βανίλια
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 1 κουταλιά ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Για το γλάσο
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
- 2-3 κ.σ γάλα
- 1 κ.γ ανθόνερο
- 1-2 σταγόνες σιρόπι τριαντάφυλλο ή χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Χρωματιστές τρούφες και ινδοκάρυδο για στόλισμα!!!
- Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το baking powder και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο , το αυγό και σταδιακά το γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία εύπλαστη ζύμη.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι ή γάλα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με ύψος 1 εκ. περίπου.
- Έπειτα παίρνουμε ένα φλιτζάνι με διάμετρο 8 εκ. και κόβουμε στρογγυλά ντόνατς. Ανοίγουμε μία τρύπα στο κέντρο με τη βοήθεια ενός πώματος μικρής μπουκάλας νερού. Μπορούμε να αφήσουμε και μερικά ντόνατς χωρίς τρύπα στο κέντρο.
- Τοποθετούμε τα ντόνατς σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Τέλος, γλασάρουμε και στολίζουμε τα ντόνατς αφού κρυώσουν...
- Έτοιμα και υγειινά!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου