Ντόνατς

Συστατικά
  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ baking powder
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κουταλιά ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Για το γλάσο
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κ.σ γάλα
  • 1 κ.γ ανθόνερο
  • 1-2 σταγόνες σιρόπι τριαντάφυλλο ή χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Χρωματιστές τρούφες και ινδοκάρυδο για στόλισμα!!!
  •                              Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το baking powder και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο , το αυγό και σταδιακά το γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία εύπλαστη ζύμη.
    • Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι ή γάλα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με ύψος 1 εκ. περίπου.
    • Έπειτα παίρνουμε ένα φλιτζάνι με διάμετρο 8 εκ. και κόβουμε στρογγυλά ντόνατς. Ανοίγουμε μία τρύπα στο κέντρο με τη βοήθεια ενός πώματος μικρής μπουκάλας νερού. Μπορούμε να αφήσουμε και μερικά ντόνατς χωρίς τρύπα στο κέντρο.
    • Τοποθετούμε τα ντόνατς σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Τέλος, γλασάρουμε και στολίζουμε τα ντόνατς αφού κρυώσουν...
    • Έτοιμα και υγειινά!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ