Γιουβετσι

Συστατικά
    Αποτέλεσμα εικόνας για συνταγη για γιουβετσι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια 
  • 2 καρότα 
  • 1 πράσο
  • 1200 γρ. μοσχαρίσιο μπούτι χωρίς κόκκαλο κομμένο σε κύβους 1-2 εκ
  • 1 κονκασέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ¼ κ.γ. σπόρους κύμινου ή γλυκάνισου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • φέτα για το σερβίρισμα
  •                                      Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τα καρότα και το πράσο κομμένα σε λεπτές φέτες και τα ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
    • Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα βάζουμε στην άκρη.
    • Τοποθετούμε το τηγάνι στη φωτιά, βάζουμε τα κομμάτια από το κρέας μέσα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
    • Όταν πάρουν καλό χρώμα, προσθέτουμε πίσω στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε 2 στικ κανέλας, 2 φύλλα δάφνης και λίγο κύμινο. Στη συνέχεια βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά για να γλυκίσει.
    • Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
    • Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κονκασέ, το μέλι και 250 ml νερό. Ανακατεύουμε καλά.
    • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
    • Καπακώνουμε και βράζουμε για 1½ ώρα τουλάχιστον σε χαμηλή φωτιά.
    • Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρουμε σε ένα ταψί μαζί με τα ζουμιά που υπάρχουν στην κατσαρόλα. 
    • Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κριθαράκι μέχρι να χρυσίσει και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Προσθέτουμε το κριθαράκι στο ταψί με το κρέας και προσθέτουμε και 750 ml νερό. Ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε. 
    • Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
    • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμα χωρίς αλουμινόχαρτο.
    • Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει. 
    • Σερβίρουμε με φέτα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα από 1 λεμόνι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ