Ρεβυθια

Συστατικά
    Αποτέλεσμα εικόνας για συνταγη για ρεβυθια
  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια μικρά ή 1 μεγάλο
  • 2 πράσα
  • 1 κ.σ. κάρυ σκόνη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 λίτρο νερό
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι ή από 2 λάιμ
  • 1 κύβο λαχανικών
  • ελαιόλαδο
  • κόλιανδρος
  • μπούκοβο
  • γιαούρτι για σερβίρισμα
  •                                   Μέθοδος Εκτέλεσης
    Ρεβιθάδα φούρνου! Όσπρια φοβερά, αξίζουν μία θέση στο τραπέζι σας! Μην τα παραβλέπετε! Φτηνό, νόστιμο και υγιεινό φαγητό!
    • Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με πολύ νερό και 1/2 κ.γ. αλάτι για να μουλιάσουν. 
    • Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες, τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
    • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. 
    • Ρίχνουμε στο τηγάνι 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. 
    • Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο πράσο και αφήνουμε για 3 λεπτά να καραμελώσουν τα λαχανικά μας καθώς ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε το σκόρδο και 1 κ.σ. κάρυ και σοτάρουμε καλά. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο (2-3 κ.σ.) και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια μας. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. 
    • Προσθέτουμε το μπούκοβο, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι και ανακατεύουμε.
    • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος (ή σε μία κατσαρόλα που να μπαίνει στον φούρνο), προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό και ανακατεύουμε. 
    • Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο το σκεύος μας και ψήνουμε για 1 ώρα. Μόλις περάσει η 1 ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά.
    • Μόλις είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε να δούμε αν χρειάζεται να προσαρμόσουμε το αλάτι μας.
    • Σερβίρουμε το πιάτο μας με στραγγιστό γιαούρτι, κόλιανδρο, φρέσκο ελαιόλαδο, λίγο μπούκοβο και λεμόνι ή λάιμ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ