Μπουγατσα

Συστατικά
    Αποτέλεσμα εικόνας για συνταγη για μπουγατσα
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά και 2 κρόκοι
  • 400 γρ. γάλα φρέσκο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλια
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γρ. βούτυρο
  • μαύρη ζάχαρη για πασπάλισμα
  •                                 Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
    • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
    • Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί (30x35 εκ.) με ένα πινέλο.
    • Απλώνουμε 2 βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο στη βάση του ταψιού.
    • Τα υπόλοιπα τα βουτυρώνουμε, τα κάνουμε σαν «πατσαβούρι» και τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο (σαν ακορντεόν).
    • Προσέχουμε να μη τα πιέζουμε πολύ και χάσουν τον όγκο τους. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
    • Αν μείνει βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω.
    • Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο μας.
    • Καλό είναι να κοιτάξουμε να έχει χρώμα και από κάτω (αυτό θα το πετύχουμε αν το ταψί είναι ψηλά και όχι χαμηλά στον φούρνο)
    • Καθώς ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
    • Ρίχνουμε τη βανίλια, το μπέικιν, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
    • Βάζουμε το μείγμα μας, σε μία κανάτα για να μπορέσουμε να το ρίξουμε πιο εύκολα στο ταψί μας. 
    • Όταν ψηθούν τα φύλλα βγάζουμε από τον φούρνο, χαμηλώνουμε στους 180°C, ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω στα φύλλα και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη.
    • Επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμα.
    • Πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και κανέλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ