Μουστοκουλουρα

Συστατικά
Αποτέλεσμα εικόνας για συνταγη για μουστοκουλουρα
  • 250 γρ. μούστο
  • 250 γρ. ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο (50 + 200)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 80 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  •                              Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Ανακατεύουμε τον μούστο με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα μυρωδικά σε ένα μπολ.
    • Περνάμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ από κόσκινο.
    • Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή ζύμη. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες.
    • Όσο πιο πολύ αλεύρι βάζουμε τόσο πιο σφιχτά γίνονται τα κουλουράκια μας και πιο τραγανά.
    • Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψιά. Βγαίνουν άνετα 40 τεμάχια.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά. 
    • Αφήνουμε να κρυώσουν στη σχάρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ