Κανταΐφι
Συστατικά
Για το σιρόπι
Για το καταΐφι
- 125 γρ. καρύδια
- 125 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1¼ κ.γ. γαρύφαλλο
- 180 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 1 συσκευασία καταΐφι
- 400 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας, λιωμένο
- Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150°C στον αέρα.
Για το σιρόπι- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις φλούδες του πορτοκαλιού και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και διαλυθεί η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το κανταΐφι- Ρίχνουμε στο μούλτι τα καρύδια και χτυπάμε, μέχρι να σπάσουν ελαφρώς και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε στο μούλτι και τα φιστίκια μαζί με την κανέλα, το γαρύφαλλο και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν ελαφρώς. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τη λευκή κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια, ξάνουμε καλά το καταΐφι (για περίπου 5 λεπτά).
- Το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη. Καλύπτουμε τα 2 μέρη με μία πετσέτα την οποία ραντίζουμε με λίγο νερό από πάνω, για να τα διατηρήσουμε φρέσκα.
- Το ένα μέρος που κρατήσαμε, το χωρίζουμε σε 7 ίσα μέρη.
- Τα απλώνουμε στον πάγκο, σε σχήμα φωλιάς, τα βουτυρώνουμε, ρίχνουμε μία κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε σε ρολό
- Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, φροντίζοντας να αφήνουμε ένα μικρό κενό μεταξύ των κομματιών.
- Πασπαλίζουμε με βούτυρο το κάθε κομμάτι.
- Επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία και για τα άλλα δύο μέρη από το καταΐφι, που έχουμε αφήσει στην άκρη.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ½ ώρα.
- Σιροπιάζουμε το γλυκό όσο είναι ζεστό, με το κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά με 1 ώρα για να ρουφήξει όλο το σιρόπι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου