Κανταΐφι

Συστατικά
Για το σιρόπι
    Αποτέλεσμα εικόνας για κανταιφι
  • 330 γρ. νερό
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας
  • φλούδες από 1 πορτοκάλι
Για το καταΐφι
  • 125 γρ. καρύδια
  • 125 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • 180 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 1 συσκευασία καταΐφι
  • 400 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας, λιωμένο
  •                              Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150°C στον αέρα.
    Για το σιρόπι
    • Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις φλούδες του πορτοκαλιού και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και διαλυθεί η ζάχαρη.
    •  Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
    Για το κανταΐφι
    • Ρίχνουμε στο μούλτι τα καρύδια και χτυπάμε, μέχρι να σπάσουν ελαφρώς και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
    • Ρίχνουμε στο μούλτι και τα φιστίκια μαζί με την κανέλα, το γαρύφαλλο και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν ελαφρώς. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
    • Ψιλοκόβουμε τη λευκή κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
    • Στη συνέχεια, ξάνουμε καλά το καταΐφι (για περίπου 5 λεπτά).
    • Το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη. Καλύπτουμε τα 2 μέρη με μία πετσέτα την οποία ραντίζουμε με λίγο νερό από πάνω, για να τα διατηρήσουμε φρέσκα.
    • Το ένα μέρος που κρατήσαμε, το χωρίζουμε σε 7 ίσα μέρη.
    • Τα απλώνουμε στον πάγκο, σε σχήμα φωλιάς, τα βουτυρώνουμε, ρίχνουμε μία κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε σε ρολό
    • Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, φροντίζοντας να αφήνουμε ένα μικρό κενό μεταξύ των κομματιών.
    • Πασπαλίζουμε με βούτυρο το κάθε κομμάτι.
    • Επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία και για τα άλλα δύο μέρη από το καταΐφι, που έχουμε αφήσει στην άκρη.
    • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ½ ώρα.
    • Σιροπιάζουμε το γλυκό όσο είναι ζεστό, με το κρύο σιρόπι.
    • Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά με 1 ώρα για να ρουφήξει όλο το σιρόπι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ