Παστελι

Συστατικά
    Αποτέλεσμα εικόνας για συνταγη για παστελι
  • 500 γρ. σουσάμι
  • 500 γρ. μέλι
  • 3 κουτ. γλ. ψιλοτριμμένο θυμάρι (προαιρετικά)
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  •                           Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σουσάμι να καβουρδιστεί. Σε κατσαρόλα βράζουμε το μέλι για δέκα λεπτά.
    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά.
    • Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο το μείγμα μας, ρίχνουμε λίγο μέσα σε ένα ποτήρι με νερό. Αν σχηματιστεί μια ελαστική μπάλα, τότε είναι εντάξει.
    • Αν διαλυθεί, τότε χρειάζεται να σταθεί λίγο ακόμα.
    • Σε ίσια επιφάνεια απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
    • Ρίχνουμε το μείγμα μας, προσθέτουμε, αν θέλουμε, και λίγο έξτρα σουσάμι από πάνω και σκεπάζουμε με μια δεύτερη κόλλα χαρτιού.
    • Με πλάστη πιέζουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας ίσιο, με πάχος 1 εκατοστό περίπου.
    • Μετά από 15 λεπτά κόβουμε το παστέλι μας σε μερίδες και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ