Παστελι
Συστατικά
- 500 γρ. σουσάμι
- 500 γρ. μέλι
- 3 κουτ. γλ. ψιλοτριμμένο θυμάρι (προαιρετικά)
- ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
- Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σουσάμι να καβουρδιστεί. Σε κατσαρόλα βράζουμε το μέλι για δέκα λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά.
- Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο το μείγμα μας, ρίχνουμε λίγο μέσα σε ένα ποτήρι με νερό. Αν σχηματιστεί μια ελαστική μπάλα, τότε είναι εντάξει.
- Αν διαλυθεί, τότε χρειάζεται να σταθεί λίγο ακόμα.
- Σε ίσια επιφάνεια απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
- Ρίχνουμε το μείγμα μας, προσθέτουμε, αν θέλουμε, και λίγο έξτρα σουσάμι από πάνω και σκεπάζουμε με μια δεύτερη κόλλα χαρτιού.
- Με πλάστη πιέζουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας ίσιο, με πάχος 1 εκατοστό περίπου.
- Μετά από 15 λεπτά κόβουμε το παστέλι μας σε μερίδες και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου