Κορμός σοκολάτας με πορτοκάλι
Συστατικά
- 200 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 60 γρ. κακάο
- 345 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά μέτρια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- ⅓ κ.γ. κάρδαμο σκόνη
- 500 γρ. μπισκότα βρώμης
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μία φόρμα για κέικ 28 εκ. βάζουμε μεμβράνη στον πάτο της και αφήνουμε στα πλαινά της φόρμας η μεμβράνη να προεξέχει για να καλύψουμε στη συνέχεια τον κορμό μας.
- Σε μια κατσαρόλα που έχουμε βάλει σε δυνατή φωτιά βάζουμε το βούτυρο.
- Όταν λιώσει αποσύρουμε και προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
- Αφήνουμε για 1 λεπτό και με ένα σύρμα χειρός ομογενοποιούμε.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το κακάο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το κάρδαμο.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα, σκεπάζουμε με την μεμβράνη και πατάμε καλά με τα χέρια μας.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε με λευκή κουβερτούρα λιωμένη και ξύσμα πορτοκάλι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου