Ομελετα
Συστατικά
- 3 φρέσκα μεγάλα αυγά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. γραβιέρα
- Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και ξεκινάμε να χτυπάμε τα αυγά μας με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λάδι, το απλώνουμε παντού και μετράμε 30’’ για να κάψει.
- Μόλις αρχίσει το λάδι να φεύγει από το κέντρο του τηγανιού, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Δε γυρνάμε την ομελέτα. Με ένα κουτάλι παίρνουμε την άκρη, την πάμε προς τα μέσα και το κενό το καλύπτουμε με το αυγό που δεν έχει ακόμα ψηθεί.
- Όταν είναι έτοιμο το αυγό, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι και τρίβουμε λίγη γραβιέρα.
- Παίρνουμε το τηγάνι, γυρνάμε με το χέρι και σερβίρουμε. Δεν πρέπει να έχει πάρει χρώμα και εσωτερικά να είναι ζουμερή.
- Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε θυμάρι και γραβιέρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου