Μπισκοτα Τριπλης Σοκολατας
Συστατικά
- 225 γρ. κουβερτούρα 65% σε μικρά κομμάτια
- 30 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά μέτρια
- 175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 50 γρ. καρυδόψιχα
- 35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα
- 80 γρ. κουβερτούρα λευκή Μέθοδος Εκτέλεσης
-
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο.
- Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 Watt.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπoλ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα μας.
- Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά σιγά προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τη χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και την βάζουμε σε ένα άλλο μπολ μαζί με την καρυδόψιχα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και τη σοκολάτα γάλακτος στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέυουμε ελαφρά με τη βοήθεια μίας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στρώνουμε από μία λαδόκολλα σε 2 ταψιά.
- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε γεμάτες κουταλιές από το μείγμα μας και το βάζουμε πάνω στο ταψί (θα μας βγάλει 10-12 τεμάχια).
- Επειδή τα μπισκότα μας θα απλώσουν καλό είναι να μην τα στριμώξουμε και να μοιράσουμε από 6 σε κάθε ταψί.
- Ψήνουμε ένα ταψί τη φορά για 10 λεπτά.
- Με το που ψηθούν αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
- Περιχύνουμε τα μπισκότα μας από πάνω.
- Σερβίρουμε με γάλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου