Μπισκοτα Τριπλης Σοκολατας

Συστατικά
  • 225 γρ. κουβερτούρα 65% σε μικρά κομμάτια
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά μέτρια
  • 175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 50 γρ. καρυδόψιχα
  • 35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα
  • 80 γρ. κουβερτούρα λευκή                                                                                                                                                          Μέθοδος Εκτέλεσης                                                                                                                                 
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
    • Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
    • Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο.
    • Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 Watt.
    • Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί και το αφήνουμε στην άκρη.
    • Σε ένα μπoλ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα μας.
    • Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά σιγά προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τη χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα.
    • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και την βάζουμε σε ένα άλλο μπολ μαζί με την καρυδόψιχα.
    • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
    • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και τη σοκολάτα γάλακτος στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέυουμε ελαφρά με τη βοήθεια μίας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    • Στρώνουμε από μία λαδόκολλα σε 2 ταψιά.
    • Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε γεμάτες κουταλιές από το μείγμα μας και το βάζουμε πάνω στο ταψί (θα μας βγάλει 10-12 τεμάχια).
    • Επειδή τα μπισκότα μας θα απλώσουν καλό είναι να μην τα στριμώξουμε και να μοιράσουμε από 6 σε κάθε ταψί.
    • Ψήνουμε ένα ταψί τη φορά για 10 λεπτά.
    • Με το που ψηθούν αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
    • Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
    • Περιχύνουμε τα μπισκότα μας από πάνω.
    • Σερβίρουμε με γάλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ