Κουλουρακια Λαδιου

Συστατικά
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • ½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 600 γρ. αλεύρι
  • αρκετό σουσάμι προαιρετικά

photo credit: G. Drakopoulos
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το λάδι, τον χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και το κονιάκ σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε τη ζύμη με το κουτάλι και αν χρειαστεί προσθέτουμε και ελάχιστο αλεύρι ακόμα. Η ζύμη είναι έτοιμη για πλάσιμο. Πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μπορεί να δουλευτεί.
  • Πλάθουμε μικρά κουλουράκια που τα περνάμε με σουσάμι και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα πάνω του.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ