Κουνελι Κοκκινιστο Με Μακαρονια
Συστατικά
- 4 μπούτια κουνέλι
- 600 γρ. χυλοπίτες χωριάτικες
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 300 γρ. χυμό ντομάτας
- 4 κουταλιές ντομάτα κονκασέ
- λίγο λευκό κρασί
- μισό κουταλάκι γλ. κανέλα
- φρέσκο θυμάρι
- πιπέρι
- αλάτι
- 2/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 2 περίπου ποτήρια νερό
- Μέθοδος Εκτέλεσης1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.2. Σοτάρουμε τα μπούτια μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο σε χαμηλή θερμοκρασία, γυρίζοντας τα από όλες τις πλευρές μέχρι να ασπρίσουν.3. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.4. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τη ντομάτα κονκασέ και το νερό και ανακατεύουμε.5. Βάζουμε την κανέλα, το αλάτι ,το πιπέρι και το θυμάρι.6. Αφήνουμε το κουνέλι να πάρει βράση περίπου 15 λεπτά, προσέχοντας να μην εξατμιστεί όλο το νερό.7. Τέλος ρίχνουμε τις χυλοπίτες και περιμένουμε μέχρι να βράσουν 4-5 λεπτά περίπου.

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου