Ζελέ σοκολάτας με κρέμα coffee anglaise
Συστατικά
- 15 γρ. ζελατίνες
- 110 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 560 γρ. νερό
- 250 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Για την κρέμα anglaise
- 200 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- ½ κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- 2 ½ κ.σ. καφέ εσπρέσο στιγμής
- 4 κρόκους
- 125 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 πρέζα αλάτι
- Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολάκι με κρύο νερό βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουνε και αφήνουμε στην άκρη
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη με τα 560 γρ. νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρχίσει να βράζει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφαιρούμε τις ζελατίνες από το κρύο νερό και τις σταγγίζουμε καλά με τα χέρια μας.
- Ρίχνουμε τις ζελατίνες στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Μόλις διαλυθούν, σουρώνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε φόρμες των 200 ml και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες!
Για την κρέμα anglaise- Βάζουμε το γάλα, την κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τον καφέ και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Περιμένουμε 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να φουσκώσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουν μια κρεμώδης υφή.
- Βάζουμε το μείγμα καφέ μέσα στο μείγμα με τους κρόκους και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύυμε συνεχώς.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε το μπολ με μεβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Για να σερβίρουμε, βγάζουμε τα ζελέ από τα καλούπια και τα βάζουμε σε πιάτο και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα anglaise .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου