Μπάρες με marshmallow και δημητριακά

Συστατικά
Αποτέλεσμα εικόνας για Μπάρες με marshmallow και δημητριακάΣτρώση brownie
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα βούτυρο για το άλειμμα
  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2  κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 60 γρ. κακάο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
Στρώση μπισκότου
  • 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ.  κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 225 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Στρώση δημητριακών
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. χρωματιστά marshmallow εμπορίου
  • 180 γρ. δημητριακά ρυζιού
Για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  •                                Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί 25x25x5 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα, αφήνοντάς τη να προεξέχει από τα πλάγια του ταψιού.
    • Βουτυρώνουμε τη λαδόκολλα.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
    Για τη στρώση brownie
    • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για 4 λεπτά.
    • Βάζουμε τα αυγά ένα ένα. Περιμένουμε να ενσωματωθεί το πρώτο και στην συνέχεια ρίχνουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
    • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
    • Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
    • Όταν ομογενοποιηθεί το βάζουμε στο ταψί μας.
    Για τη στρώση μπισκότου
    • Στον κάδο του μίξερ, αφού τον έχουμε καθαρίσει, ρίχνουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
    • Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
    • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
    • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
    • Ρίχνουμε τις σοκολάτες και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα.
    • Αφαιρούμε το μείγμα από το μίξερ και το αδειάζουμε προσεχτικά στο ταψί μας πάνω από το μείγμα με το brownie.
    • Με ένα κουτάλι το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
    • Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά.
    • Μεταφέρουμε πάνω σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί.
    Για τη στρώση δημητριακών
    • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
    • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα marshmallow μας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
    • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
    • Προσθέτουμε μέσα τα δημητριακά ρυζιού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
    • Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει ελαφρώς ώστε να μπορούμε να το πιάνουμε.
    • Βάζουμε γάντια και βουτυρώνουμε καλά τα χέρια μας.
    • Με τα χέρια μας παίρνουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη στρώση μπισκότου πιέζοντας ελαφρά.
    • Tοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
    • Για το σερβίρισμα κόβουμε σε κύβους το γλυκό μας και ρίχνουμε από πάνω λιωμένη μαύρη σοκολάτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ