Trifle με μούρα
Συστατικά
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 330 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γρ. κέικ βανίλιας
- 200 γρ. μούρα (μαύρα μούρα, μύρτιλα, φράουλες)
- 200 γρ. σαντιγί
- 200 γρ. μπισκότα (πτι-μπερ, digestive)
- φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
- Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σπάμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά στα 800 Watt μέχρι να λιώσει.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε γρήγορα με μία μαρίζ, πριν κρυώσει η σοκολάτα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και έχουμε μους.
Για τη σύνθεση- Παίρνουμε 4 ποτήρια και μοιράζουμε το κέικ σε κομμάτια.
- Βάζουμε από 1 κ.σ. μους, λίγα από τα φρούτα, 1 κ.σ. σαντιγί, 1 κ.σ. μους και μπισκότα σπασμένα.
- Κάνουμε δεύτερη στρώση με 1 κ.σ. σαντιγί, 1 κ.σ. μους και φρούτα.
- Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου