Trifle με μούρα

Συστατικά
    Αποτέλεσμα εικόνας για Trifle με μούρα
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. κέικ βανίλιας
  • 200 γρ.  μούρα (μαύρα μούρα, μύρτιλα, φράουλες)
  • 200 γρ. σαντιγί
  • 200 γρ. μπισκότα (πτι-μπερ, digestive)
  • φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
  •                            Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Σπάμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά στα 800 Watt μέχρι να λιώσει.
    • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.
    • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε γρήγορα με μία μαρίζ, πριν κρυώσει η σοκολάτα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και έχουμε μους.
    Για τη σύνθεση
    • Παίρνουμε 4 ποτήρια και μοιράζουμε το κέικ σε κομμάτια.
    • Βάζουμε από 1 κ.σ. μους, λίγα από τα φρούτα, 1 κ.σ. σαντιγί, 1 κ.σ. μους και μπισκότα σπασμένα.
    • Κάνουμε δεύτερη στρώση με 1 κ.σ. σαντιγί, 1 κ.σ. μους και φρούτα.
    • Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ