Ελιοψωμο
Συστατικά
- 150 γρ. αλεύρι σκληρό
- 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 7 ½ γρ. αλάτι
- 35 γρ. ζάχαρη
- 275-300 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. θυμάρι ξερό
- 100 γρ. ελιές σε ροδέλες ξαρμυρισμένες
- Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις ελιές και το θυμάρι, στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, ελαστική και εύκολη στο δούλεμά της. Η ζύμη θα ξεκινάει να ξεκολλάει από τον πάτο.
- Προσθέτουμε τις ελιές και το θυμάρι και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Λαδώνουμε τα τοιχώματα ενός μπολ και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί εκεί μέσα σκεπάζοντάς το με μια μεμβράνη για 30 λεπτά.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας, βάζουμε τη ζύμη και κόβουμε σε κομμάτια βάρους 180 γρ. Αλευρώνουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε με τα κομμάτια ζύμης μπαλάκια.
- Τοποθετούμε σε ταψιά (35x40) που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου στους 180ο C στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο. Μετά τα 35 λεπτά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 170 και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου