Μεσογειακό κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι

Συστατικά
    Αποτέλεσμα εικόνας για Μεσογειακό κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι
  • 175 ml ελαιόλαδο
  • 3 αυγα
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 2 πορτοκάλια ξύσμα
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 βανιλίνες
  •                               Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι και το ξύσμα.
    • Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά τα υλικά μέχρι που να διαλυθεί το γιαούρτι και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Μπορεί να γίνει και στο μίξερ αλλά δεν χρειάζεται.
    • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και το βάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 10x25 εκ. που έχουμε βουτυρώσει-αλευρώσει.
    • Ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ