Μεσογειακό κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι
Συστατικά
- 175 ml ελαιόλαδο
- 3 αυγα
- 150 γρ. γιαούρτι
- 2 πορτοκάλια ξύσμα
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 βανιλίνες
- Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι και το ξύσμα.
- Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά τα υλικά μέχρι που να διαλυθεί το γιαούρτι και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Μπορεί να γίνει και στο μίξερ αλλά δεν χρειάζεται.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και το βάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 10x25 εκ. που έχουμε βουτυρώσει-αλευρώσει.
- Ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου