Τυρόψωμο

Συστατικά
Για τη ζύμη
Αποτέλεσμα εικόνας για τυρόψωμοΜείγμα 1
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά     
Μείγμα 2
  • 140 ml μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
Μείγμα 3
  • 140 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. καλαμποκάλευρο
Για τη γέμιση
  • 250 γρ. φέτα
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • πιπέρι
  • μυρωδικά διάφορα (δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη)
  • επιπλέον τυρί όπως τσένταρ για πασπάλισμα 100 γρ. περίπου
                                  Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο Cστον αέρα.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το γάντζο το μείγμα 1 και προσθέτουμε σιγά σιγά τα υλικά από το μείγμα 2 και χτυπάμε για 3 λεπτά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τα υλικά από το μείγμα 3 και χτυπάμε για 3-4 λεπτά. Το μείγμα μας θα είναι πολύ μαλακό.
  • Αφήνουμε με μία πετσέτα σε ζεστό σημείο το μείγμα να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Σε ένα μικρό μπολ ή σε ένα ποτήρι αραιώνουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο.
  • Ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε ένα φύλλο διαμέτρου 56 εκ. και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε με το μείγμα μουστάρδας. Επειτα πασπαλίζουμε με τη φέτα, το πιπέρι, τα αρωματικά και το τσένταρ και κόβουμε σε λωρίδες 7 εκ. Βάζουμε τη μία πάνω στην άλλη και χωρίζουμε στα 8.
  • Σε μία λαδωμένη ορθογώνια φόρμα του κέικ 30x10 εκ. ανασηκωμένη ελαφρά βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζοντας ένα ''ακορντεόν'' μέσα στη φόρμα.
  • Αφήνουμε το ταψί κάτω και απλώνουμε τα κομμάτια έτσι ώστε να απέχει το ένα από το άλλο 2-3 εκ. και αφήνουμε ξανά να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το ψωμί μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ