Κουνέλι στιφάδο
Συστατικά
- 1 κουνέλι
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό κρεμμυδάκια εσαλότ
- 1 κ.σ. κύμινο σε σπόρους
- 1 κ.σ. κόλιανδρο σε σπόρους
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 στικ κανέλας
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. κόκκινο κρασί
- 3-4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο με ρόδι
- 2 κ.σ. μέλι
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κύβος κότας
- 1 λίτρο νερό
- 2 κλ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
- ψωμί
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κουνέλι σε 8 μερίδες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι. Απλώνουμε ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από το κουνέλι.
- Βάζουμε το κουνέλι στο τηγάνι και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε τα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Στη συνέχεια, βάζουμε το κύμινο και τον κόλιανδρο, τα φύλλα δάφνης, τα σκόρδα, το στικ κανέλας, τον πελτέ και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και βάζουμε το ξίδι, το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον κύβο, το νερό, το κουνέλι, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 1 ½ ώρα.
- Σερβίρουμε με φέτες από ψωμί, ελαιόλαδο και θυμάρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου