Κουνέλι στιφάδο

Συστατικά
    Αποτέλεσμα εικόνας για Κουνέλι στιφάδο
  • 1 κουνέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 1 κ.σ. κύμινο σε σπόρους
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο σε σπόρους
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. κόκκινο κρασί
  • 3-4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο με ρόδι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κύβος κότας
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
  • ψωμί
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  •                                   Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Κόβουμε το κουνέλι σε 8 μερίδες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι. Απλώνουμε ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από το κουνέλι.
    • Βάζουμε το κουνέλι στο τηγάνι και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
    • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
    • Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε τα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
    • Στη συνέχεια, βάζουμε το κύμινο και τον κόλιανδρο, τα φύλλα δάφνης, τα σκόρδα, το στικ κανέλας, τον πελτέ και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
    • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και βάζουμε το ξίδι, το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον κύβο, το νερό, το κουνέλι, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
    • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 1 ½ ώρα.
    • Σερβίρουμε με φέτες από ψωμί, ελαιόλαδο και θυμάρι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ