Κέικ μήλου

Συστατικά
Για τη ζύμη
    Αποτέλεσμα εικόνας για Κέικ μήλου
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml χυμό πορτοκάλι
  • 480 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. αλάτι
Για τα μήλα
  • 5 μήλα
  • 1 κ.σ. τριμμένη κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  •                                    Μέθοδος Εκτέλεσης
    Για τα μήλα
    • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Κόβουμε σε κυβάκια αφαιρώντας τον πυρήνα και τους σπόρους του μήλου.
    • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι είδους μήλα μας αρέσουν.
    • Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη, τα χοντροκομμένα καρύδια, το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
    Για τη ζύμη
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    • Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη.
    • Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
    • Προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ με 400 γρ. αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
    • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, μέσα στο μπολ με τα αυγά.
    • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
    • Παίρνουμε μια βουτυροαλευρωμένη στρογγυλή φόρμα με τρύπα, διαμέτρου 26 εκ.
    • Με μία κουτάλα προσθέτουμε το 1/3 από τη ζύμη.
    • Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό μείγμα της γέμισης με τα μήλα.
    • Σε αυτό το σημείο τα μήλα θα σας φανούν πολλά αλλά δεν είναι γιατί το κέικ θα φουσκώσει και θα καλύψει όλα τα μήλα.
    • Πάνω από τα μήλα, ρίχνουμε ακόμα 1/3 της ζύμης.
    • Και προσθέτουμε το άλλο μισό μείγμα από τα μήλα στη φόρμα.
    • Τέλος καλύπτουμε με το τελευταίο τρίτο από τη ζύμη.
    • Λειαίνουμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα μαχαίρι και
    • Χτυπάμε τη φόρμα μας στην επιφάνεια εργασίας για να καλύψει η ζύμη τα κενά.
    • Ψήνουμε στον φούρνο για 60-70 λεπτά σε υψηλή σχάρα.
    • Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο.
    • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Κόβουμε το κέικ μας σε 2 κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
    • Βάζουμε και 2 φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ