Κλαμπ Σάντουιτς

Συστατικά
Για το κοτόπουλο
Αποτέλεσμα εικόνας για Κλαμπ Σάντουιτς ακης
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 2 κλ. δενδρολίβανο
  • 2 κλ. ρίγανη
  • 5 κλ. θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
Για το κλαμπ σάντουιτς
  • 4 φέτες μπέικον καπνιστό
  • 2 αυγά
  • 6 φέτες μεγάλο ψωμί του τοστ 
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 4 φέτες τυρί τσένταρ
  • 4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 1 τομάτα κομμένη σε κάθετες στρογγυλές φέτες
Για το σερβίρισμα
  • πατάτες τηγανητές
  •                                 Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. 
    Για το κοτόπουλο
    • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά.
    • Σε ένα μπολ βάζουμε ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
    • Τα βάζουμε στο τηγάνι και περιμένουμε να πάρουν χρώμα και οι δύο πλευρές. Aνακατεύουμε ελαφρά.
    • Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα-ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα κλαδάκια από τα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο).
    • Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα, ρίχνουμε το σκόρδο και το βούτυρο μέσα στο τηγάνι να κάψει.
    • Μεταφέρουμε το κοτόπoυλο στο ταψάκι πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
    • Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
    • Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και το κόβουμε σε πλάγιες κάθετες φέτες πάχους 2 εκ. 
    Για το κλαμπ σάντουιτς
    • Καθαρίζουμε με χαρτί το τηγάνι που είχαμε βάλει το κοτόπουλο και βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
    • Βάζουμε τις φέτες ψωμί στο τηγάνι ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
    • Όταν είναι έτοιμες καθαρίζουμε πάλι το τηγάνι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά.
    • Βάζουμε το μπέικον και το ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό και από τις δύο πλευρές.
    • Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
    • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
    • Μόλις κάψει αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά μας, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη (τα αυγά θα γίνουν μόνα τους).
    Για την συναρμολόγηση
    • Απλώνουμε λίγη μαγιονέζα στην επιφάνεια κάθε φέτας ψωμιού και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
    • Στην πρώτη φέτα ψωμιού προσθέτουμε: 1 φέτα τυρί και 1 φέτα ζαμπόν, 1 αυγό και 2 φέτες μπέικον.
    • Στη δεύτερη φέτα ψωμιού προσθέτουμε: 1 φέτα τυρί, 1 φέτα ζαμπόν, το κοτόπουλο, το μαρούλι,  την τομάτα, αλάτι και πιπέρι.
    • Τη δευτερη φέτα ψωμιού την τοποθετούμε πάνω στην πρώτη φέτα ψωμιού, την τρίτη από πάνω κι έχουμε έτοιμο το πρώτο μας club sandwich.
    • Επαναλβάνουμε τη διαδικασία για τις άλλες 3 φέτες του τοστ έτσι ώστε να πάρουμε 2 club sandwich. 
    • Τα κόβουμε με οδοντοτό μαχαίρι στα 4 έτσι ώστε να πάρουμε 4 τριγωνάκια. 
    • Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ