Κέικ Καρότου

Συστατικά
    Αποτέλεσμα εικόνας για κέικ καρότου
  • 300 γρ. πουρέ καρότο κτψ
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/3 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 1/3 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • 1/3 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 100 γρ. καρύδια
Για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  •                              Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
    • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε τον πουρέ καρότο. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει.
    • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, όλα τα μπαχαρικά, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
    • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τον πουρέ καρότο, το σπορέλαιο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
    • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, τα καρύδια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
    • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυροαλευρωμένη φόρμα με τρύπα 25 εκ.
    • Ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
    • Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ