Τρίγωνα Πανοράματος

Συστατικά
Για την κρέμα
    Αποτέλεσμα εικόνας για Τρίγωνα Πανοράματος
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 στικ βανίλιας ή 2 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
  • 300 γρ. ζάχαρη (250 γρ. + 50 γρ. )
  • 65 γρ. κρόκος αυγού (περίπου 4 κρόκους)
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για το σιρόπι
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
Για το φύλλο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά 
  • 200 γρ. βούτυρο για άλειμμα
Για το γαρνίρισμα
  • σαντιγί
  • φιστίκι τριμμένο
  •                            Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα
    Για την κρέμα
    • Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το γάλα, 250 γρ. ζάχαρη και το στικ βανίλιας και περιμένουμε να πάρει μία βράση.
    • Παράλληλα, σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά και 50 γρ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
    • Αφαιρούμε από τη φωτιά το γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μπολ με τα αυγά, ενώ παράλληλα το ανακατεύουμε με το σύρμα.
    • Καθαρίζουμε με χαρτί την κατσαρόλα από το γάλα και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
    • Προσθέτουμε το αλεύρι και ετοιμάζουμε το ρου μας, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
    • Σιγά σιγά (κουταλιά-κουταλιά) ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα με το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε κάθε φορά ελαφρά με το σύρμα. Σε αυτό το σημείο αφαιρούμε το στικ βανίλιας.
    • Ανακατεύουμε μέχρι να σπάσουν όλα τα γρομπαλάκια και να γίνει λεία η κρέμα μας. Όταν δούμε μπουρμπουλήθρες είναι σχεδόν σίγουρο ότι η κρέμα μας είναι έτοιμη. Δοκιμάζουμε και αν δεν έχει τη γεύση από το αλεύρι, είναι σίγουρα έτοιμη!
    • Αφαιρούμε απο τη φωτιά, βάζουμε την κρέμα μας σε ένα βαθύ ταψί ή μπολ και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη. (προσέχουμε να εφάπτεται η μεμβράνη στην κρέμα ώστε να αποφύγουμε να κάνει κρούστα μέσα στο ψυγείο)
    • Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για να κρυώσει για 2-3 ώρες.
    Για το σιρόπι                                                                                                       
    • Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
    • Μόλις πάρουν μία βράση και λιώσει η ζάχαρη, το σιρόπι μας είναι έτοιμο.
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
    Για τα τρίγωνα
    • Βάζουμε το φύλλο μπροστά μας, με την στενή μεριά του προς τα εμάς. Το χωρίζουμε σε 3 κάθετες λωρίδες και το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Βάζουμε όλες τις λωρίδες τη μία πάνω στην άλλη
    • Παίρνουμε την πρώτη λωρίδα και με τη βοήθεια του πινέλου τη ραντίζουμε από πάνω με βούτυρο. Από πάνω βάζουμε άλλη μία λωρίδα, που τη βουτυρώνουμε με τον ίδιο τρόπο.
    • Διπλώνουμε σαν να φτιάχνουμε τρίγωνο πιτάκι.
    • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το τρίγωνο στη μέση (υποτείνουσα) σε δύο μικρότερα ορθογώνια τριγωνάκια.
    • Ανοίγουμε το κάθε ένα σαν χωνάκι από παγωτό και βάζουμε μέσα ένα τσαλακωμένο μπαλάκι απο λαδόκολλα. (Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου σε τετράγωνα (10x10 εκ.) και τα τσαλακώνουμε κάνοντας μπαλάκια)
    • Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε ένα ταψί που στον πάτο του έχουμε βάλει λαδόκολλα.
    • Πασπαλίζουμε τα φύλλα με βούτυρο.
    • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις λωρίδες από το φύλλο κρούστας.
    • Τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν και να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα μέχρι μέσα. Περίπου 25-30 λεπτά.
    • Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, αμέσως τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα.
    • Κατόπιν τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε μία σχάρα και αφαιρούμε τα χαρτάκια από μέσα τους.
    Για το γέμισμα
    • Βάζουμε την κρέμα μας σε ένα κορνέ.
    • Συναρμολογούμε βάζοντας την κρέμα μέσα στα τρίγωνα (με το κορνέ) και διακοσμούμε αν θέλουμε με σαντιγί και φιστίκι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ