Κοτόπουλο πανέ με δημητριακά
Συστατικά
- 1 φιλέτo κοτόπουλο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή φρέσκο
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Για το πανάρισμα
- ½ πακέτο δημητριακά
Για το σερβίρισμα
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.γ. απαλό κάρυ
- 1 κ.σ. μέλι (κοφτή)
- αλάτι
- πιπέρι
- Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
- Για την μαρινάδα μας ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό, το τζίντζερ σε σκόνη, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες πάχους 3 εκ.
- Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να σκεπάσουμε το μπολ με μία μεμβράνη και να αφήσουμε τη μαρινάδα να δουλέψει στο ψυγείο μέχρι και 1 μέρα.
- Βάζουμε τα δημητριακά σε ένα πλατύ μπολ ή σε ένα ταψάκι και τα σπάμε λίγο με τα χέρια μας.
- Βουτάμε μία-μία τις λωρίδες κοτόπουλο μέσα στα δημητριακά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, φροντίζοντας να έχουν κενό μεταξύ τους.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Παράλληλα, καθώς ψήνεται το κοτόπουλο, ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σάλτσα ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, το μέλι, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σερβίρουμε ζεστό τo κοτόπουλo μαζί με τη σάλτσα, πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου