Κις Λορέν

Συστατικά
    Αποτέλεσμα εικόνας για Κις Λορέν ακης
  • 300 γρ. καπνιστό μπέικον σε κύβους
  • 500 γρ. διάφορα άγρια μανιτάρια
  • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • μπόλικο πιπέρι
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 αυγά
  • 2 κρόκους
  • βάση αλμυρής τάρτας
  •                                   Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Φτιάχνουμε τη βάση της τάρτας.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.
    • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
    • Κόβουμε καπνιστό μπέικον σε κύβους.
    • Το βάζουμε στο τηγάνι, χωρίς λάδι, και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και να γίνει τραγανό.
    • Βάζουμε το μπέικον στη βάση της τάρτας και αφήνουμε το λάδι στο τηγάνι για να ψήσουμε τα μανιτάρια.
    • Βάζουμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά.
    • Κόβουμε διάφορα άγρια μανιτάρια. Κρατάμε τα άγρια μανιτάρια σχεδόν ολόκληρα γιατί θα είναι πολύ εντυπωσιακά στη τάρτα μας.
    • Κόβουμε τα πορτσίνι στη μέση, και τα shitake και τα υπόλοιπα μανιτάρια τα αφήνουμε ολόκληρα.
    • Tα προσθέτουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να αφαιρέσουν όλα τα υγρά τους και στη συνέχεια να εξατμιστούν. Δίνουμε χρώμα σε όλες τις πλευρές.
    • Παράλληλα, προσθέτουμε στη βάση της τάρτας, την τριμμένη γραβιέρα, το θυμάρι, μπόλικο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
    • Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια τα προσθέτουμε και αυτά στην τάρτα μας.
    • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε την κρέμα, τα αυγά, τους κρόκους και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    • Περιχύνουμε την τάρτα μας και τη μεταφέρουμε προσεχτικά στον φούρνο.
    • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
    • Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και κόβουμε με ένα μαχαίρι τα πλαϊνά τοιχώματα της τάρτας.
    • Παίρνουμε ένα ξύλο κοπής και ξεφορμάρουμε την τάρτα μας.
    • Κόβουμε την τάρτα σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ