Ατομικά ταρτάκια σοκολάτας φουντουκιού

Συστατικά
Για τη ζύμη
    Αποτέλεσμα εικόνας για Ατομικά ταρτάκια σοκολάτας φουντουκιού
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 20 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 170 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
  • 1 αυγό
Για την καραμέλα
  • 200 γρ. φουντούκια και έξτρα για γαρνίρισμα
  • 50 γρ. μέλι
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 170 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • Μέθοδος Εκτέλεσης
    Για τη ζύμη
    • Βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
    • Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
    • Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια απαλή ζύμη.
    • Αφαιρούμε από το πολυμηχάνημα, τυλίγουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
    • Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη.
    • Το φύλλο πρέπει να έχει πάχος γύρω στα 3 χιλ.
    • Κόβουμε με κουπ πάτ 8 δίσκους ζύμης και με αυτούς στρώνουμε τις μικρές ταρτιέρες μας.
    • Φυσικά τα ζυμαράκια μας πρέπει να έχουν αντίστοιχες διαστάσεις με τις ταρτιέρες μας.
    • Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κάνουμε πολλές τρύπες στη ζύμη στον πάτο από τις ταρτιέρες μας και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
    • Αφήνουμε να κρυώσουν μετά πάνω σε σχάρα.
    Για την καραμέλα
    • Χοντροκόβουμε τα 200 γρ. φουντούκια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
    • Ψήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
    • Αφαιρούμε από τοn φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
    • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το μέλι με τη ζάχαρη.
    • Βάζουμε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    • Μετά το αφήνουμε χωρίς ανακάτεμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πάρει το μείγμα ένα ωραίο χρώμα καραμελένιο.
    • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και ξεκινάμε να προσθέτουμε την κρέμα σιγά-σιγά.
    • Το μείγμα θα βράζει πάρα πολύ οπότε είναι καλό να φοράμε γάντια την ώρα που το κάνουμε αυτό.
    • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    • Τέλος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
    • Αφαιρούμε και το αδειάζουμε σε ένα άλλο μπολ μαζί με τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά.
    • Μοιράζουμε το μείγμα της καραμέλας μέσα στα ταρτάκια και γαρνίρουμε με έξτρα φουντούκια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ