Αρακάς αλά κρεμ

Συστατικά
    Αποτέλεσμα εικόνας για Αρακάς αλά κρεμ ακης
  • 500 γρ. αρακάς καταψυγμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 20 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα 
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπακαλιάρος για το σερβίρισμα
  •                                  Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Ψιλοκόβουμε 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο.
    • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τοκρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα, για 2-3 λεπτά. 
    • Όταν πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μπούκοβο και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. 
    • Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    • Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε τον αρακά και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
    • Αλατοπιπερώνουμε και αρχίζουμε να πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο για τον πουρέ. Δε λιώνουμε τον αρακά αλλά τον πιέζουμε ίσα ίσα για να σπάσει.
    • Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τον ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
    • Βάζουμε σε ένα μπολάκι τον αρακά, τον δυόσμο, το μπούκοβο και το φρέσκο ελαιόλαδο. 
    • Σερβίρουμε με τον μπακαλιάρο μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ