Αρακάς αλά κρεμ
Συστατικά
- 500 γρ. αρακάς καταψυγμένος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 ml λευκό κρασί
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 20 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 πρέζες μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- μπακαλιάρος για το σερβίρισμα
- Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ψιλοκόβουμε 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τοκρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα, για 2-3 λεπτά.
- Όταν πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μπούκοβο και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
- Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον αρακά και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
- Αλατοπιπερώνουμε και αρχίζουμε να πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο για τον πουρέ. Δε λιώνουμε τον αρακά αλλά τον πιέζουμε ίσα ίσα για να σπάσει.
- Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τον ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε σε ένα μπολάκι τον αρακά, τον δυόσμο, το μπούκοβο και το φρέσκο ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε με τον μπακαλιάρο μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου