Κουλουράκια με ελαιόλαδο και πορτοκάλι
Συστατικά
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 200 γρ. ζάχαρη
- ½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. σόδα
- ½ κ.γ. κανέλα
- 600 γρ. αλεύρι
- αρκετό σουσάμι προαιρετικά
- Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το λάδι, τον χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και το κονιάκ σε ένα μπολ.
- Σε ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε τη ζύμη με το κουτάλι και αν χρειαστεί προσθέτουμε και ελάχιστο αλεύρι ακόμα. Η ζύμη είναι έτοιμη για πλάσιμο. Πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μπορεί να δουλευτεί.
- Πλάθουμε μικρά κουλουράκια που τα περνάμε με σουσάμι και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα πάνω του.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου