Παγωτό κορμός με βύσσινα
Συστατικά
- 1 λίτρο παγωτό καϊμάκι
- 4 μεγάλα αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 30 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. μπέικιν
- αλάτι
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
- 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη
- Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Το απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και το ρολάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα έτσι ώστε να αποκτήσει μορφή κυλίνδρου και μάκρος περίπου 32 εκ.
- Σφίγγουμε καλά με τη λαδόκολλα και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 25x35 εκ.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, μία πρέζα αλάτι και ομογενοποιούμε ελαφρά με μια πλαστική σπάτουλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει σε μία σχάρα για 5 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε μια λαδόκολλα με ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε πάνω προσεκτικά το παντεσπάνι αφαιρώντας την αρχική λαδόκολλα που το ψήσαμε.
- Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Όταν κρυώσει τελείως ρίχνουμε τα βύσσινα στο παντεσπάνι.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωτό και το ξετυλίγουμε
- Το τοποθετούμε στην άκρη από το παντεσπάνι αφήνοντας ένα κενό 2 εκ.
- Με την βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε το παντεσπάνι γύρο από το παγωτό (ρολάροντάς το) μέχρι να το αγκαλιάσει πλήρως.
- Τυλίγουμε σφιχτά, κλείνουμε καλά τις άκρες και ξανά μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Για να σερβίρουμε βγάζουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5-8 λεπτά.
- Ξετυλίγουμε και περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου