Παγωτό κορμός με βύσσινα

Συστατικά
    Αποτέλεσμα εικόνας για Παγωτό κορμός με βύσσινα ακης
  • 1 λίτρο παγωτό καϊμάκι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη
  •                               Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
    • Το απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και το ρολάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα έτσι ώστε να αποκτήσει μορφή κυλίνδρου και μάκρος περίπου 32 εκ.
    • Σφίγγουμε καλά με τη λαδόκολλα και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
    • Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 25x35 εκ.
    • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
    • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, μία πρέζα αλάτι και ομογενοποιούμε ελαφρά με μια πλαστική σπάτουλα.
    • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
    • Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει σε μία σχάρα για 5 λεπτά.
    • Πασπαλίζουμε μια λαδόκολλα με ζάχαρη άχνη και  τοποθετούμε πάνω προσεκτικά το παντεσπάνι αφαιρώντας την αρχική λαδόκολλα που το ψήσαμε.
    • Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
    • Όταν κρυώσει τελείως ρίχνουμε τα βύσσινα στο παντεσπάνι.
    • Βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωτό και το ξετυλίγουμε
    • Το τοποθετούμε στην άκρη από το παντεσπάνι αφήνοντας ένα κενό 2 εκ.
    • Με την βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε το παντεσπάνι γύρο από το παγωτό (ρολάροντάς το) μέχρι να το αγκαλιάσει πλήρως.
    • Τυλίγουμε σφιχτά, κλείνουμε καλά τις άκρες και ξανά μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
    • Για να σερβίρουμε βγάζουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5-8 λεπτά.
    • Ξετυλίγουμε και περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ