Πίτσα με λουκάνικα και κρεμμύδι

Συστατικά
    Αποτέλεσμα εικόνας για Πίτσα με λουκάνικα και κρεμμύδι ακης
  • ζύμη για πίτσα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για σερβίρισμα
  • 4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • αλεύρι για τον πάγκο
  • σιμιγδάλι για πασπάλισμα
  • κρέας από 4 μικρά χοιρινά λουκάνικα (αφαιρούμε το «έντερο» από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε τον «κιμά» από μέσα)
  • 200 γρ. τσένταρ τριμμένο ή άλλο τυρί που λιώνει.
  • 10-15 μικρά φρέσκα φύλλα από φασκόμηλο
  •                                  Μέθοδος Εκτέλεσης
    Για τη ζύμη
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220°C στον αέρα και βάζουμε μέσα ένα μεγάλο ταψί ανάποδα να κάψει καλά όσο εμείς ετοιμάζουμε τις πίτσες.
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά.
    • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι.
    • Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας στον πάγκο εργασίας.
    • Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσουμε εξαρτάται απο την εποχή.
    • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
    • Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε το ζυμάρι μας με με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ένα κύκλο πάχους 5 χιλ και διαμέτρου 30 εκ. (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι).
    Για την επικάλυψη
    • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με τα 2 κ.σ. λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά .
    • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
    • Προσθέτουμε το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι το ξύδι να εξατμιστεί σχεδόν.
    Για την πίτσα
    • Μοιράζουμε πάνω σε κάθε ζύμη τα κρεμμύδια, τον κιμά από τα λουκάνικα, πασπαλίζουμε με τσένταρ και αλατοπιπερώνουμε.
    • Κόβουμε τα φύλλα φασκόμηλου σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα σκορπίζουμε στις πίτσες μας.
    • Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλουμε απο τον φούρνο).
    • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές οι πίτσες μας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ