Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες
Συστατικά
Για τις πατάτες
Για τη μαρινάδα
- 3-4 σκ. σκόρδο
- 1 κύβο κοτόπουλο
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- ξύσμα+χυμό από 2 λεμόνια
- 50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 200 γρ. νερό
- φρέσκο θυμάρι
- 40 γρ. μέλι
- 60 γρ. μουστάρδα απαλή
Για το κοτόπουλο
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. γιαούρτι
- Μέθοδος ΕκτέλεσηςΠροθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200°C στον αέρα.Για τις πατάτες
- Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Βάζουμε πιπέρι, αλάτι και θυμάρι φρέσκο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμες τις μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Για τη μαρινάδα- Σε ένα μίξερ βάζουμε το σκόρδο, τον κύβο κοτόπουλο, τη ξερή ρίγανη, το ξύσμα και τον χυμό από 2 λεμόνια, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το νερό, μπόλικο θυμάρι, μέλι, μουστάρδα απαλή και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο και να ενωθούν τα υλικά.
Για το κοτόπουλο- Φοράμε γάντια και βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε τη μαρινάδα μας από πάνω.
- Κάνουμε μασάζ στο κοτόπουλο έτσι ώστε να πάει παντού η μαρινάδα μας. Μπορούμε να το μαγειρέψουμε αμέσως ή να το κρατήσουμε μέχρι και 1 ½ μέρα στο ψυγείο. Όσο περισσότερο το αφήνουμε στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες μας.
- Ρίχνουμε από πάνω όση μαρινάδα μας περίσσεψε και φροντίζουμε να πάει παντού.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά με το αλουμινόχαρτο και για ακόμα 30-45 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Φροντίζουμε να ρίχνουμε μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο όσο το ψήνουμε.
- Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και σερβίρουμε με πατάτες και στραγγιστό γιαούρτι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου