Πίτσα μπισκότου γεμιστή με σοκολάτα

Συστατικά
    Αποτέλεσμα εικόνας για Πίτσα μπισκότου γεμιστή με σοκολάτα
  • 120 γρ βούτυρο
  • 100 γρ μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 120 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ τσιπς σοκολάτας χωρισμένα σε 2 μέρη
  • 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • άχνη ζάχαρη προεραιτικά για διακόσμηση
  •                              Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    • Στρώνουμε με λαδόκολα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20-22 εκ. (μη βάλετε μεγαλύτερο)
    • Στο μίξερ, με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να πάρει ωραίο απαλό κρεμ χρώμα για 10 λεπτά
    • Παράλληλα, περνάμε το αλεύρι το αλάτι και τη σόδα από σίτα και τα κρατάμε σε ένα μπολ.
    • Όταν το βούτυρο με τη ζάχαρη αφρατέψει καλά προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
    • Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
    • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
    • Ανακατεύουμε για λίγο και τα μισά τσιπς σοκολάτας μέσα στο μείγμα.
    • Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο και κρατάμε στο πλάι.
    • Ετοιμάζουμε τη γκανάζ σοκολάτας.
    • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε να ζεσταθεί και λίγο πριν βράσει, την αφαιρούμε από τη φωτιά.
    • Αφαιρούμε και την αδειάζουμε μέσα σε ένα μπολ που έχουμε μέσα τη σοκολάτα.
    • Αφήνουμε για μισό λεπτό και μετά ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    • Αφήνουμε μέχρι να παγώσει αρκετά και δεν είναι τόσο ρευστή
    • Απλώνουμε το μισό μείγμα από τη ζύμη μέσα στο ταψάκι.
    • Από πάνω απλώνουμε την γκανάζ αλλά αφήνουμε ένα περιθώριο 2 εκ. γύρω-γύρω.
    • Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη με ένα κουταλάκι του γλυκού τόπους τόπους επάνω στη γκανάζ. (μην νομίζετε ότι είναι λίγη, στο ψήσιμο απλώνει)
    • Σκορπίζουμε επάνω τα υπόλοιπα τσιπς σοκολάτας και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.
    • Με τον τρόπο αυτό βγαίνει αρκετά μαλακό. Αν θέλουμε μπορούμε να το σκεπάσουμε με ένα αλουμινόχαρτο και να το ψήσουμε για 10 λεπτά περισσότερο. Έτσι βγάζουμε ένα μπισκότο πιο σκληρό.
    • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πάνω σε σχάρα, αφαιρούμε από το ταψάκι, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
    • Αν θέλουμε από πάνω πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ