Τάρτα με φράουλες χωρίς γλουτένη

Συστατικά
Αποτέλεσμα εικόνας για Τάρτα με φράουλες χωρίς γλουτένη
Για τη βάση
  • 50 γρ. φιστίκια, θρυμματισμένα
  • 170 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη ή  και ντίνκελ
  • 50 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 140 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 100 γρ. ζάχαρη
Για τη γέμιση
  • 4 ασπράδια
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλο
  • 140 γρ. καρύδα, τριμμένη
  • 450 γρ. μικρές φράουλες, κομμένες στη μέση
  •                                   Μέθοδος Εκτέλεσης
    Αυτή η συνταγή είναι μία καλοκαιρινή, ελαφριά συνταγή και ειδική για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη!
    Για τη βάση
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
    • Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα φιστίκια, το αλεύρι, την καρύδα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
    • Αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια το ζυμάρι μας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που είναι σαν θρυμματισμένη. Δεν την ζυμώνουμε πολύ.
    • Βάζουμε το ζυμάρι μας στη βάση μιας ταρτιέρας διαμέτρου 26 εκ. σε κομμάτια και το πιέζουμε στη βάση και τα πλάγια ώστε να ενωθεί και να γίνει ένα.
    • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
    • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
    Για τη γέμιση
    • Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα, να μένει πάνω στο σύρμα.
    • Όταν η μαρέγκα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε το πικραμύγδαλο και την καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα.
    • Αδειάζουμε όλη τη γέμιση πάνω από τη ζύμη της τάρτας.
    • Αν θέλουμε πιέζουμε με τα χέρια μας τις φράουλες να βγάλουν λίγο ζουμάκι.
    • Ρίχνουμε τις φράουλες πάνω από τη γέμιση και σερβίρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ