Brownies

Συστατικά
Για τα brownies
    Αποτέλεσμα εικόνας για Brownies
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
  • 40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 150 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια 0,5 εκ. 
Για την επικάλυψη
  • λευκή κουβερτούρα, λιωμένη
  • κακάο
  •                                 Μέθοδος Εκτέλεσης
    Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο καιρό μου πήρε να βγάλω την απόλυτη συνταγή για brownie! Μετά από τοοοοοόσες και τοοοοοόσες δοκιμές είμαι περήφανος που μπορώ να σας δώσω την παρακάτω συνταγή! Αυτή πρέπει να τη δοκιμάσετε!!!
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    • Βάζουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
    • Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
    • Αφού λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά.
    • Μετά ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας και ρίχνουμε και τη βανίλια.
    • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα) ενσωματώνοντας καλά στο μείγμα με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
    • Τέλος προσθέτουμε τα επιπλέον 150 γρ. σοκολάτα και τα ανακατεύουμε.
    • Σε ένα ταψί 20x30 εκ. (ή 26 εκ. διάμετρο σε στρογγυλή φόρμα) βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.
    • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο την λαδόκολλα.
    • Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
    • Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με επιπλέον λιωμένη λευκή και πασπαλίζουμε με κακάο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ