Burger με μπακαλιάρο

Συστατικά
Αποτέλεσμα εικόνας για Burger με μπακαλιάρο ακης
  • 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένος, χωρίς δέρμα και καλά στυμμένος
  • 100 γρ. παξιμάδι ντάκος
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 κ. γ. κύμινο,
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 1 ασπράδι αυγού
  • λάδι για τηγάνισμα
  •                          Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Χτυπάμε στο μπλέντερ το παξιμάδι με το σκόρδο και τα αρωματικά μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
    • Προσθέτουμε τελευταία στιγμή τα 2/3 από ψάρι και το ασπράδι και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε στο μπλέντερ όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
    • Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/3 του ψαριού σε κομμάτια και το ανακατεύουμε και αυτό με τα χέρια όμως ώστε να υπάρχουν κομματάκια ψαριού δαγκώνοντας το μπιφτέκι.
    • Πλάθουμε 2 μπιφτέκια και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να ψηθούν και από τις 2 πλευρές.
    • Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια μας και στο φούρνο αλλά να ξέρουμε ότι δεν θα πάρουν πολύ χρώμα εκεί.
    • Συνοδεύουμε τα μπέργκερ με ψωμάκια, σάλτσα ταρτάρ, αγγουράκι πίκλα και αβοκάντο σε φέτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ