Caesar Salad

Συστατικά
Για το κοτόπουλο
Αποτέλεσμα εικόνας για caesar salad ακης
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρέσκο
  • αλάτι
  • 1 κλ. θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
  • 2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
Για το dressing
  • 10 αντζούγιες φιλεταρισμένες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αρκετό ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. τριμ. παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • μαιντανό ψιλοκομμένο
Για τα κρουτόν
  • 3-4 φέτες ψωμί για τοστ, σε μικρά κυβάκια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • θυμάρι
Για το σερβίρισμα
  • επιπλέον παρμεζάνα
  • 1 iceberg
  •                                  Μέθοδος Εκτέλεσης
    Για το κοτόπουλο
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
    • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού.
    • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
    • Δίνουμε χρώμα στα φιλέτα μας στο τηγάνι.
    • Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια από τα μυρωδικά και το σκόρδο.
    • Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
    • Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω απο το κοτόπουλο.
    • Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
    Για το dressing
    • Στο μίξερ με τα μαχαίρια ρίχνουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο  και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
    • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
    • Προσθετουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι.
    • Τέλος για να αραιώσει το dressing μας, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
    Για τα κρουτόν
    • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τους κύβους του ψωμιού.
    • Σε ένα τηγάνι δίνουμε χρώμα στο ψωμί μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι.
    • Μετά απο 3 λετπά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και αφαιρούμε όταν πάρουν χρώμα.
    Για το σεβίρισμα
    • Καθαρίζουμε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
    • Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε τα κρουτόν, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, επιπλέον παρμεζάνα, λίγο ακόμα dressing και απολαμβάνουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ