Αυγοφέτες (French Toast)

Συστατικά
    Αποτέλεσμα εικόνας για Αυγοφέτες (French Toast)
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 
  • 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 φέτες ψωμί (2,5 εκ. πάχος), κατά προτίμηση 1 ημέρας
  • 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  •                                    Μέθοδος Εκτέλεσης
    Αυγοφέτες ή Γαλλικές Φρυγανιές! Ζεστές, πεντανόστιμες και αγαπημένες όλο το χρόνο! Μπορείτε να τις φτιάξετε με ό,τι είδος ψωμιού θέλετε ή διάφορα τσουρέκια απλά και με γέμιση που σας έχουν απομείνει από τις γιορτές! Έτσι θα μπορείτε να τους δίνετε μια διαφορετική γεύση κάθε φορά! Οι επιλογές σας είναι ατελείωτες! Χρησημοποιείστε: Ψωμί του τοστΕύκολα briocheΨωμί κολοκύθαςΝηστίσιμα τσουρέκιαΒασιλόπιτα κεικΓλυκό ψωμί με πραλίνα σοκολάταςΠλεξούδα με κρέμα βανίλια και καραμελωμένα καρύδιαΛουκουμόψωμοΤσουρέκι το ενάμισηΓεμιστό τσουρέκι με κάστανα .... Δημιουργείστε λοιπόν!!! 
    • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μαζί τα αυγά, την κρέμα, τη βανίλια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
    • Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα ρηχό ταψί αρκετά μεγάλο ώστε οι φέτες να βρίσκονται σε μία στρώση.
    • Περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά πάνω στις φέτες και αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τις φέτες και αφήνουμε να μουλιάσουν για άλλα 10 λεπτά.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 140ο C στον αέρα.
    • Τοποθετούμε μια σχάρα πάνω σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
    • Λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και 2 κ.σ. ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
    • Τηγανίζουμε τις μισές φέτες ψωμιού μέχρι να χρυσαφίσουν, για 3-5 λεπτά την κάθε πλευρά.
    • Μεταφέρουμε στη σχάρα και τοποθετούμε στον φούρνο για να παραμείνουν ζεστές. Σκουπίζουμε το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε με το βούτυρο, το λάδι και το ψωμί που μας έχει απομείνει.
    • Αφήνουμε στον φούρνο 5 λεπτα μέχρι να σερβίρουμε.
    • Σερβίρουμε τις φέτες ζεστές με σιρόπι σφενδάμου αν θέλουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ