Τορτίγιες με αρνί και hummus από φασόλια
Συστατικά
- 500 γρ. αρνίσιο κρέας χωρίς κόκαλο κομμένο σε κομμάτια των 1,5 εκ.
- ξύσμα και χυμό απο 1 λεμόνι
- 2 κλωνάρια δενδρολίβανο φρέσκο, λεπτοκομμένο
- 3 πιπεριές τρίχρωμες χωρίς τα σπόρια, λεπτοκομμένες
- 1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 4 τορτίγιες από αλεύρι
Για το χούμους
- 400 γρ. λευκά φασόλια κονσέρβας πλυμένα και στραγγισμένα
- 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
- Μέθοδος ΕκτέλεσηςΓια το hummus από φασόλια
- Βάζουμε τα συστατικά για το χούμους στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Για το αρνί- Βάζουμε το αρνί, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο και τις πιπεριές σε ένα μη μεταλλικό μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σοτάρουμε το κρέας σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά που το έχουμε βάλει να κάψει, έτσι ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο, καθαρίζουμε με ένα χαρτί το τηγάνι και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές με 1 κ.σ. λάδι. Μόλις πάρουν χρώμα, επαναλμβάνουμε τη διαδικασία με τις μελιτζάνες μόνο που τις κόβουμε λίγο πριν τις βάλουμε στο τηγάνι για να μη μας μαυρίσουν.
- Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο αν θέλουμε.
- Μόλις το αρνί και τα λαχανικά είναι έτοιμα, τα τυλίγουμε στις τορτίγιες, προσθέτοντας σε αυτές χούμους, και σερβίρουμεμε λίγη ρόκα, αν θέλουμε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου