Moelleux
Συστατικά
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
- 2 μέτρια αυγά
- 2 κρόκους αυγών
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 110 γρ ζάχαρη άχνη
- 35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
- λίγο βούτυρο ακόμα για να βουτυρώσουμε τις φόρμες
- 60 γρ. κουβερτούρα λευκή (12 κομμάτια)
- παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
- δυόσμο για διακόσμηση
- Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια 0,5 εκ, και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο.
- Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 Watt.
- Στην συνέχεια ανακατεύουμε το μείγμα με μία μαρίζ ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να μην υπάρχουν κομματάκια.
- Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα αβγά, τους κρόκους, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη αφού πρώτα την περάσουμε από κόσκινο.
- Ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά και να μην φαίνεται καθόλου ζάχαρη.
- Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το μέσα στο μπολ.
- Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας και το μεταφέρουμε μέσα σε ένα κορνέ.
- Βουτυρώνουμε 6 ατομικές φόρμες για σουφλέ και μοιράζουμε σε αυτές το μείγμα. Φροντίζουμε να γεμίσουμε την κάθε φόρμα μέχρι τα 2/3 του ύψους της.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε στο κέντρο της κάθε φόρμας 10 γρ. λευκής κουβερτούρας. (2 κομμάτια)
- Βάζουμε τις φόρμες σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά. (τοποθετούμε το ταψί στην πάνω θέση του φούρνου)
- Όταν είναι έτοιμα και τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο, στη μέση θα πρέπει να φαίνονται σαν άψητα. Αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε να έχουν.
- Τα αφήνουμε πολύ λίγο (μερικά δευτερόλεπτα) να ξεκουραστούν μέσα στην φόρμα. Ξεφορμάρουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου