Moelleux

Συστατικά
    Αποτέλεσμα εικόνας για Moelleux
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 2 μέτρια αυγά
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 110 γρ ζάχαρη άχνη
  • 35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
  • λίγο βούτυρο ακόμα για να βουτυρώσουμε τις φόρμες
  • 60 γρ. κουβερτούρα λευκή (12 κομμάτια) 
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
  • δυόσμο για διακόσμηση
  •                                Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
    • Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια 0,5 εκ, και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο.
    • Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 Watt.
    • Στην συνέχεια ανακατεύουμε το μείγμα με μία μαρίζ ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να μην υπάρχουν κομματάκια.
    • Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα αβγά, τους κρόκους, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη αφού πρώτα την περάσουμε από κόσκινο.
    • Ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά και να μην φαίνεται καθόλου ζάχαρη.
    • Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το μέσα στο μπολ.
    • Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας και το μεταφέρουμε μέσα σε ένα κορνέ.
    • Βουτυρώνουμε 6 ατομικές φόρμες για σουφλέ και μοιράζουμε σε αυτές το μείγμα. Φροντίζουμε να γεμίσουμε την κάθε φόρμα μέχρι τα 2/3 του ύψους της.
    • Στην συνέχεια προσθέτουμε στο κέντρο της κάθε φόρμας 10 γρ. λευκής κουβερτούρας. (2 κομμάτια)
    • Βάζουμε τις φόρμες σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά. (τοποθετούμε το ταψί στην πάνω θέση του φούρνου)
    • Όταν είναι έτοιμα και τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο, στη μέση θα πρέπει να φαίνονται σαν άψητα. Αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε να έχουν.
    • Τα αφήνουμε πολύ λίγο (μερικά δευτερόλεπτα) να ξεκουραστούν μέσα στην φόρμα. Ξεφορμάρουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ