Pancakes πατάτας με αυγά και μπέικον
Συστατικά
- 600 γρ. πατάτες βρασμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κρόκοι από μέτρια αυγά
- 3 αυγά μέτρια
- 1 κ.σ. φύλλα δυόσμου
- 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
- 1 κ.σ. φύλλα βασιλικού
- 65 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 ασπράδια από μέτρια αυγά
- 2 κ.σ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λουκάνικο Φρανκφούρτης
- 2 φέτες μπέικον
- 50 γρ. τοματίνια
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις σπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, τους τρεις κρόκους, τα 3 αυγά, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μαρέγκα. Την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και 1 κ.γ. βούτυρο.
- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το βάζουμε στο τηγάνι. Συνολικά βάζουμε 4 κουταλιές, φροντίζοντας να έχουν απόσταση τα pancakes μεταξύ τους. Αφήνουμε να ψηθούν 2 λεπτά από τη μία πλευρά και στη συνέχεια τα γυρίζουμε από την άλλη μέχρι να ψηθούν.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σκουπίζουμε το τηγάνι.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Η συνταγή βγάζει 18-20 pancakes.
Για το σερβίρισμα- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το λουκάνικο στη μέση, εγκάρσια και το βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τις φέτες μπέικον και αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
- Προσθέτουμε τα τοματίνια, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και σιγοψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμα τα αυγά. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με τα pancakes, θυμάρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου