Ναπολεόν με μπισκότα από raspberries και κρέμα τυριού

Συστατικά
Για τα μπισκότα
    Αποτέλεσμα εικόνας για Ναπολεόν με μπισκότα από raspberries και κρέμα τυριού
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. raspberries
  • 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα τυριού
  • 200 γρ. μυζήθρα γλυκιά
  • 3-4 φύλλα δυόσμου
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • καραμελωμένο βαλσάμικο για το σερβίρισμα
  •                               Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
    • Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για 30’’.
    • Προσθέτουμε τα 100 γρ. raspberries στο πολυμηχάνημα με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη αρκετά εύπλαστη.
    • Βγάζουμε τη ζύμη από το πολυμηχάνημα και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
    • Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και την κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια των 5x10 εκ. και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσουν στο ψήσιμο.
    • Τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 20 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
    • Χτυπάμε την γλυκιά μυζήθρα μαζί με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Την αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και την βάζουμε σε ένα κορνέ.
    • Τοποθετούμε σε ένα πιάτο λίγο από την μυζήθρα για να πατήσει πάνω το μπισκότο μας. Πάνω στο μπισκότο δημιουργούμε με το κορνέ μας σταγόνες από τυρί διαδοχικά τη μία δίπλα στην άλλη μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια του μπισκότου. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με μπισκότο-τυρί και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα raspberries και κρέμα βαλσάμικο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοτομπουκες

Ριζοτο με ντοματινια

Κεικ